Grote Flessen Wijn, Cava, Spumante en Champagne

Laat alles zien

Brunello di Montalcino DOCG – Castello Banfi

129.00 109.00

Wijn Karakteristieken

Wijnhuis – Banfi
Regio – Toscane
Wijnkaart – Brunello di Montalcino
Benaming – Brunello di Montalcino DOCG
Wijnoogst – 2012
Druiven – 100% Sangiovese
Alcohol – 14,00 %
Grootte – Magnum
Centiliter – 150 cl
Stijl – Vol en krachtig
Combinaties wijn. en spijs – Runderlap, Biefstuk, Harde kaas, Koud vlees, salami, Lam, Tagliatelle ai Funghi, Pasta met vleessaus, wild

Beschrijving

Deze fles is in Magnum formaat van 1,5 liter en wordt verkocht in een houten kist

Deze rode wijn wordt geproduceerd door de wijnmakerij Banfi aan de zuidkant van de heuvels van de Montalcino op 170 hectare wijngaarden. De grond bevindt zich op 220 meter boven de zeespiegel en heeft een bruingele kleur en een zandige structuur met kalksteen en overvloedige rotsen. Er worden 100% Sangiovese druiven gebruikt die geteeld zijn met de cordon spur-snoeimethode en de dichtheid is 4.400 bomen per hectare en de winst is 65 kwintaal per hectare.

De druiven worden geselecteerd, het volgt de maceratie van de schillen onder temperatuurregeling en deze vindt plaats zowel in staal als in houten vaten gedurende ongeveer 10 tot 12 dagen. De wijn rijpt gedurende 2 jaar voor de helft in Franse eiken vaten van 60-90 hl en de resterende 50% in Franse eiken vaten van 3,5 hl. De rijping in fles duurt 8 tot 12 maanden.

Kenmerken van de DOCG-wijn van Brunello di Montalcino Castello Banfi

Het heeft een intense robijnrode kleur met reflecties van granaat. De geur is etherisch, met een grote boquet en vanille tonen. De smaak is zacht, vol, fluweelachtig en intens met zoethoutaroma’s gecombineerd met kruiden en goudron.

Voorgestelde combinaties met deze Brunello di Montalcino DOCG

De wijn gaat perfect samen met rood vlees, wild en oude kazen en kan 8 tot 10 jaar worden bewaard. De bedrijfstemperatuur moet 16-18 ° C zijn en het bewijs is 14%.