De beste Champagne, of is dit een kwestie van smaak?

Laat alles zien

De beste Champagne, of is dit een kwestie van smaak?

champagneglazen

Bestaat er eigenlijk wel een beste Champagne? Of de uitspraak beste champagne onzin is, is niet zo eenvoudig te bepalen. Een Champagne kan door elk persoon op een andere manier worden geïntepreteerd, omdat er ontzettend veel verschillende aspecten zijn die van belang zijn voor de mening. In het onderstaande wijnbericht proberen wij je wat meer inzicht en tips te geven over het vinden van de beste champagne.

Het is moeilijk te zeggen welke Champagne de absolute topper is van de wereld. De oorzaak is dat elke consument zijn eigen smaak en voorkeur geniet. Er zijn Champagnes die prijzen hebben gewonnen tijdens de Champagne van het jaar wedstrijden. Deze Champagnes zijn dan door een jury van Champagneliefhebbers gekozen als de toppers van dat betreffende jaar. Deze zijn getest op smaak, kleur, bubbels, geur en afdronk.

Wat voor jou de beste Champagne is, kan verschillend zijn van jury’s, sommaliers en vinologen. Smaken zijn nou eenmaal verschillend. Maar, jouw beste Champagne, die is zeker te koop.

Jouw beste Champagne

Ontdek zelf wat jij lekker vindt in een Champagne. Geniet jouw voorkeur een sterke aroma met een lange afdronk of waardeer jij een lichtere en frisse afdronkmeer? Er bestaan veel verschillende Champagnes die een andere beleving en smaak geven bij verschillende gelegenheden en met combinaties met eten.

Hou je van een zoete of droge Champagne?  De beste champagnes hebben een uitstekende balans tussen zoet en droog. Brut Champagnes vallen vaak in de prijzen door de droge afdronk. Doux Champagnes zijn erg zoete champagnes met extra toegevoegde suiker, Zéro dosage bevatten geen suiker, deze laatste Champagne is minder bekend onder de consumenten.

Zodra je hebt gevonden waar jouw voorkeuren liggen, rest nog de vraag of je voorkeur uit gaat naar een gewone witte of rosé Champagne. Naast de zojuist besproken brut Champagnes zijn er ook nog de beroemde prestige Champagnes en ontelbare combinaties van smaken te koop. Van vol smakende mousserende Champagnes tot Champagnes met licht bubbels. Veel kleine bubbels zorgen vaak voor mooie draden in een Champagneglas. Sommige Champagnes hebben grote bubbels en andere weer kleinere bubbels.

Het is dus onmogelijk om de beste champagne te benoemen, smaken verschillen nou eenmaal. Bekende Champagnehuizen zoals Chrystal, Ruinard, Krug en Dom Perignon worden vaakn bekroond met prijzen. Deze beroemde huizen bestaan al decennia en hebben een constante goede kwaliteit.

Grote flessen Champagne

Bestel eens een Magnum Champagne voor een feestelijk gelegenheid of als cadeau. Met anderhalve liter Champagne in een mooie grote fles is het een feestje om de fles te ontkurken. Wat veel mensen niet weten is dat een Champagne langer in een Magnum champagne fles te bewaren is dan in de traditionele 0,75 liter flessen. Met een grote fles Champagne heb je een origineel cadeau voor je partner, familie, zakenrelatie en vrienden. Erg origineel om te geven als Champagne cadeau op een verjaardag, als relatiegeschenk of gewoon omdat je het kan. Champagne bestellen doe je gemakkelijk en veilig online in onze Champagne webshop. Wij verzenden de fles champagne veilig naar het ingevoerde afleveradres.