Voordelen wijn

Laat alles zien

Voordelen wijn

Wijnglas met rode wijn
Magnum wijn, grote flessen wijnen

TE KOOP

WEBSHOP met DOMEIN

Geïnteresseerd?

E-mail ons vrijblijvend

Het is bewezen dat rode wijn heeft een aantal goede gezondheidseffecten heeft. Denk hierbij aan verminderde kans op sommige vormen van kanker, Alzheimer, voedselvergiftiging en zelfs diabetes. Het gaat hierbij wel om 1 glas wijn per dag! 

Wijn en gewicht

Ook is er een onderzoek geweest waar bij wordt beweerd door de onderzoekers van de Harvard University dat vrouwen die rode wijn drinken minder kans zouden hebben om aan te komen dan geheelonthouders. Dit komt volgens hen doordat alcohol op een andere manier in de lever afgebroken wordt. Hierdoor zou het lichaam van alcohol vooral hitte maken en geen vet, zoals eerder aangenomen werd.

Echter ook hierbij geldt weer dat het om matig alcoholgebruik gaat. Matigheid is de sleutel tot een gezonde levensstijl

Wijn en het hart

Er zijn ook een aantal studies die aantonen dat een matige consumptie (1 à 2 glazen per dag) van rode wijn gezond is omdat het onder meer het risico op hart- en vaatziekten vermindert doordat het de bloeddoorstroming bevordert.

De stof resveratrol is hoofdzakelijk verantwoordelijk voor deze positieve werking, het is een stof die aanwezig is in druivenschillen waar rode wijn van is gemaakt. Ook interessant om te weten is dat wijnen uit gebieden met extreme weersomstandigheden, zoals Chili, Australië en Argentinië, meer resveratrol bevatten dan wijnen uit onder meer Frankrijk.

Rode wijn of witte wijn?

De voorgenoemde stof resveratrol bevindt zich in de druivenschillen, daarom zou rode wijn gezonder zijn dan witte wijn. Witte wijn wordt namelijk gemaakt uit het vruchtvlees van de druif en zou deze heilzame stof dus missen.

Echter, uit rattenproeven is nu gebleken dat ook de witte variant goed voor de gezondheid is. De gezondheidseffecten bleken hetzelfde te zijn bij ratten die rode wijn of enkel het ‘wonderingrediënt’ resveratrol binnenkregen. Een ander interessante ontdekking over wijn rood; men stelde vast dat de bloeddruk daalde bij de wijn drinkende dieren.

Tips over rode wijn

– Een geopende fles kun je in principe nog drie dagen bewaren. Je kunt controleren of de wijn nog goed is door eraan te ruiken: gooi de wijn weg als het ruikt naar een ziekenhuisgeur of een oude doos in de garage.

– Restje rode wijn over? Vries dit in en gebruik het later voor een lekkere saus.

– Door rode wijn in je glas rond te laten draaien, kun je zien of het van goede kwaliteit is. Als de wijndruppels langs de binnenkant naar beneden ‘druppelen’, is er sprake van een goede wijn.

Magnum wijn, grote flessen wijnen

TE KOOP

WEBSHOP met DOMEIN

Geïnteresseerd?

E-mail ons vrijblijvend
close-link