Wijn uit Australië

Laat alles zien

Wijn uit Australië

Australische wijngaarden

Wijnen uit Australië worden steeds geliefder en dat is ook niet zo vreemd. Australische rode wijnen, witte wijnen, rosé en mousserende wijnen doen mee met de wereldtop. Het feit dat er in dit land nog altijd flink geïnnoveerd wil niet zeggen dat we deze wijnen mogen overslaan.

Australische witte wijnen

Er zijn een aantal Australische witte wijnen die die geliefd zijn bij wijnliefhebbers. Dat zijn wijnen van de volgende druivenrassen; Riesling, Chardonnay, Sémillon en Sauvignon Blanc. Deze wijnen hebben allemaal een uitstekende zuur- en zoetbalans. Proef deze wijnen ontdek de goede kwaliteit zelf. Sommige wijnen zijn wat zoeter, anderen iets frisser of wat voller, ontdek de mooie verschillen. Door de enorme verschillen in smaken is er voor alle wijnliefhebbers altijd een mooie Australische wijn te koop.

Australische rode wijnen

Mooie rode wijnen die het zeker waard zijn genoemd moeten worden zijn wijnen van de druif; Merlot, Shiraz, Cabernet Sauvignon en niet te vergeten de Pinot Noir. Deze wijnen zijn perfect te combineren met gegrild vlees. Ook bij deze rode wijnen constateren we bijzondere aroma’s en de fruitsmaken. De ene wijn heeft een wat zachtere afdronk terwijl andere wijnen meer fruitig smaken. Australische rode wijnen worden dan ook over de gehele wereld gewaardeerd en dat is niet zonder goede reden.

Australische rosé

Verreweg de meeste Australische rosé wijnen bevatten de druif Shiraz. Deze druif wordt in het gehele land verbouwd en maakt de wijn verrassend door de kruidige afdronk van deze druif. Wat is er mooier dan op een mooie zwoele zomeravond een goed glas rosé te drinken. In Australië weten ze hier alles van. Dit land heeft heerlijke zomerdagen en door wie kan een rosé het beste getest worden dan door de eigen bevolking zelf? In Australië weten ze wat hard werken is, maar ook wanneer het tijd is om te genieten.

Australische mousserende wijn

Bij mousserende wijnen denk je al snel aan champagne. In Australië is dat heel anders. Hier denken ze meteen aan Shiraz. Een mousserende Shiraz wel te verstaan. Deze Australische bubbels zijn heerlijk om te drinken en een stuk minder duur dan andere mousserende wijnen.

Bestel direct in grote wijnflessen.