Chateau Musar Magnum

Laat alles zien

Chateau Musar Magnum

Deze fantastische wijn komt uit Libanon. Jazeker, ook in Libanon wordt goede wijn geproduceerd. Sterker nog, Libanon produceerde zelfs vroeger wijn dan Frankrijk. Daarmee is Libanon met recht is een van de oudste wijnlanden ter wereld.

Het fantastische Chateau Musar

Chateau Musar staat aan de top binnen de wijnwereld en doet zeker niet onder voor grote wijnhuizen uit de Bordeaux, Bourgogne en de Rhône. Chateau Musar wordt met veel verschillende topwijnen vergeleken omdat het wijnhuis niet zo makkelijk in een bepaalde groep geplaatst kan worden.

In Libanon heerst een erg heet klimaat. Op veel plaatsen is geen wijnbouw mogelijk. De uitzondering hierop is de Bekaa Vallei. De vallei ligt op 1.000 meter hoogte temidden van twee bergketens. Overdag is het heet en tijdens de nacht koelt het flink af. Deze temperatuursverschillen zijn ideaal voor druivenstokken. De zuren blijven prima bewaard, gedurende de dag rijpen de druiven rijpen en tijdens de nacht komen de druiven weer bij waardoor er een mooie balans ontstaat tussen suikers en zuren.

Door het klimaat in Libanon is het niet moeilijk te begrijpen dat veel druivenrassen gelijk zijn als in zuid Frankrijk. De wijn is een blend omdat deze wordt gemaakt van drie druivenrassen, te weten; cabernet-sauvignon, cinsaut en carignan druiven. Het grootste gedeelte wordt abernet-sauvignon gebruikt, zoals in de Bordeaux, de overige twee druiven zorgen voor de mooie balans.

Rijping op de fles

Chateau Musar brengt evenals de meeste spaanse wijnhuizen, de wijnen op de markt als deze op dronk zijn. De wijnen 24 maanden bewaard in houten vaten. Aansluitend rijpt de wijn verder op de fles in de wijnkelders van het chateau. Daar rijpt de wijn drie tot vijf jaar verder op de fles. De duur van de rijping wordt jaarlijks door de familie vastgesteld. Door deze beslissingen kan het soms zijn dat een jongere wijn eerder in. de markt gezet wordt dan een ouder wijn. De wijnoogst van het jaar 2009, werd eerder in de markt gezet dan de oogst van 2006. De jaargang 2006 had een langere rijping nodig. Dergelijke beslissingen zijn niet eenvoudig. Duidelijk is dat de kwaliteit van deze wijn bij de familie voorop staat.

Chateau Musar heeft tonen van gedroogd en gekonfijt fruit, koffie en chocolade samen met fluweelzachte tannines.

Een magnum Chateau Musar bestel je voordelig online!