Sauvignon Blanc wijn

Laat alles zien

Sauvignon Blanc wijn

Sauvignon blanc druif

Sauvignon Blanc wijn is droog en onderscheidt zich door verschillende smaken, zoals de smaak van citrusvruchten, meloen, vijgen en kruiden. Sauvignon Blanc wijnen kunnen soms ook een vanille smaak bevatten. De wijn is licht, fris en fruitig en is een goede keuze als aperitief of bij de lunch of het diner.

Klimaat

Sauvignon Blanc wijn wordt gemaakt van een druif die afkomstig is uit de Franse Bordaux. De druif wordt ook verbouwd in Californië, Zuid Afrika, Australië en Nieuw Zeeland, vanwege het gematigde klimaat waarin de druif zich optimaal kan ontwikkelen. De eigenschappen van Sauvignon Blanc kunnen sterk uiteenlopen. Temperaturen spelen een belangrijke rol als ook keuzes van de wijnmaker. Warmere temperaturen zorgen er voor dat de wijn meer mineraliteit bevat, koelere temperaturen accentueren de tropische fruit sensaties.

Sauvignon Blanc is een veelzijdige wijn die voor verschillende gelegenheden kan worden gebruikt. Het is een fruitige, zachte wijn die perfect pas bij informele gelegenheden, zoals picknicks of een gezellige borrel. Deze wijn kan geserveerd worden bij vis, gevogelte, kalfsvlees, blauwe kazen en andere delicate aroma gerechten.

Populariteit

De populariteit van de Sauvignon Blanc neemt hand over hand toe omdat mensen deze scherpe, droge en frisse witte wijn steeds meer zijn gaan waarderen.

De wijn is populair vanwege de edele druif die voor de wijn gebruikt wordt, met een groot scala aan smakelijke wijnen. Wijnen van een excellente rijpheid en een volle fruitsmaak.

Kwaliteit

De beste Sauvignon Blanc wijnen komen uit Frankrijk, daarna volgt Nieuw Zeeland die ook wijnen aflevert van hoge kwaliteit. Deze witte wijn heeft een intens aroma, een prachtige zuurgraad en een frisse smaak. De Sauvignon Blanc uit Nieuw Zeeland is pittiger en bevat allerlei tropische aroma´s, zoals citrus grapefruit, meloen en soms proef je zelfs kruiden.

Of u nu de Castello Banfi Fumaio Sauvignon Blanc wilt of de Les Jamelles Sauvignon het is allemaal leverbaar. Uw persoonlijke smaak bepaalt welke Sauvignon Blanc bij u past, het is een persoonlijke voorkeur.