Wijn en smaken

Laat alles zien

Wijn en smaken

Wijn proeven - wijnproeverij

Bij het genieten van wijn gaat het natuurlijk vooral om de smaakbeleving. En ieder mens is verschillend, waardoor zowel smaak als beleving verschillen van mens tot mens. Wijn en smaak is voor iedereen verschillend. Maar je favoriete smaak is. Naar welke beleving  je verlangt of zoekt. 

Wijnproeverij

Nadat de wijn bij je in huis wordt bezorgd, komt de slok om de smaak en de afdronk zelf te kunnen beoordelen. Er bestaan kortweg drie fases om de wijn goed te kunnen proeven. De aanzet: de smaak die je, meteen nadat de slok in je mond komt, proeft. Het gevoel in de mond: de indrukken in je mond. Deze worden mede bepaald door de hoeveelheid suikers, zuren en tannines. En als laatste de afdronk: de smaak die na het doorslikken of uitspugen in je mond blijft hangen. Om de wijn vervolgens nog beter te kunnen proeven, neem je nog een goede slok en zorg je ervoor dat je gehele tong en de rest van je mond in aanraking komt met de wijn. Wijn heeft een goede afdronk als er tien seconden of langer na het slikken of uitspugen van de wijn een prettige smaak in je mond achterblijft. Zoet proef je op de punt van de tong, zuur proef je vooral op de zijkant en bitter proef je in het midden tot achteraan op je tong.

Wijnverzameling

Ons assortiment wijnen is speciaal voor jou geselecteerd. En dat geldt voor de rode, rosé, witte wijnen, maar ook voor de champagnes en spumantes. Maar we hebben magnums frisse en sappige jonge wijnen en ook mooie volle ronde rode wijnen. En u hoeft geen dikke portemonnee te hebben om bij ons te slagen. De wijnen die we verkopen zijn in verhouding niet veel duurder dan de kleinere wijnflessen. Vanuit je luie stoel bij ons wijn kopen en bestellen binnen je eigen budget is bij ons mogelijk.

Wijntraditie

Het drinken van wijn is een gezellige en eeuwenoude gewoonte. Het laten vergisten van de sappen van druiven deden onze verre voorouders al ruim 7.000 jaar geleden. Anno 2018 gelden er allerlei wetten en regels met betrekking tot het maken van wijn. Dit alles om de consument te beschermen. Zo moet bekend zijn waar de druiven verbouwd worden. Dit staat dan ook op de fles vermeld. Voor de wijnproductie mogel uitsluitend druiven gebruikt worden. Zijn er ook andere vruchten in verwerkt, dan mag dit geen wijn worden genoemd, maar vruchtenwijn.

Wij hebben jouw favoriete wijn zeker in ons assortiment! En… in grote wijnflessen.