Franse wijnen in grote flessen

Laat alles zien

Franse wijnen in grote flessen

wijnwinkel met Franse wijn

Frankrijk is van oudsher één van de grootste producenten van wijn ter wereld. Vanaf de Romeinse tijd wordt er in het land al op een gestructureerde en systematische manier wijnbouw bedreven.

Inmiddels kent de Franse wijnbouw een indeling in vier verschillende klassen, waarbij iedere klasse voor een bepaald kwaliteitsniveau staat. Deze klassen bestaan uit Vin de Table, Vin de pays, Vin Délimité de Quialité Supérieure en de Appellation d’Oirigine Controlée.

Een rijke Franse geschiedenis

Het Franse platteland kent een rijke geschiedenis en een unieke levensstijl, gebouwd om de prachtige mozaïek-vormige wijngaarden. De Franse wijnboeren hebben al meer dan tweeduizend jaar aan ervaring opgedaan en hebben de kwaliteit om hun wijnen continu te blijven verbeteren. Dankzij hun grondige kennis van het klimaat, de wijnstokken en de bodem weten de Fransen hun wijnbouw tot in de puntjes te perfectioneren. Alle wijnen uit Frankrijk zijn geproduceerd volgens de strengste kwaliteitsnormen, of het nu om een Vin de Table gaat of een hoogwaardige Appellation d’Origine. Deze Appellations d’Origine worden sinds 1936 toegekend aan de meest hoogwaardige Franse wijnen binnen een afgesproken streek. Deze Appellation wijnen worden bereid volgens de strengste normen ter wereld en kennen daardoor een bijzonder karakter. Door middel van het toekennen van deze AOC’s wordt dit karakter beschermd waardoor de unieke smaak wordt gewaarborgd. Naast de Appelations kent Frankrijk ook de Vins de Pays, een jonge categorie die gekenmerkt wordt door een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Deze wijnen kennen minder hoge eisen en de wijnboeren hebben meer vrijheid in het kiezen van het druivenras.

Franse wijn in grote fles kopen

Op zoek naar een mooie grote fles franse wijn voor een cadeau of als relatiegeschenk? Franse wijnen zijn fantastische wijnen. Wanneer je franse wijn drinkt uit de mooie grote flessen van 1,5 liter of 3.0 liter wordt de wijnbeleving nog intenser. Onze magnum franse wijnflessen hebben een inhoud van 1,5 liter en dit formaat is zeer populair, zowel bij de wijnproducenten als bij de consument. Onder andere om de reden dat ze doorgaans langer te bewaren zijn. Ze worden vaak ook weggeven als cadeau, maar veel wijnkenners kiezen vaak ook voor eigen consumptie de franse magnum fles boven een normale traditionele fles. Koop je grote fles franse wijn wijn online bij Magnum Wijnen en ontvang veilig je mooie fles franse wijn.

Unieke Franse wijnen

In Frankrijk gebruikt men voor de wijn tegenwoordig enkel nog het sap van de verse druiven. Uitzondering hierop is de uit de Jura afkomstige vin de paille, waarbij de druiven na het oogsten een tijd worden gedroogd op een laag stro. Deze unieke manier van drogen zorgt voor het toenemen van de concentratie suiker in het sap, waardoor de wijn een zoete en fruitige smaak krijgt. Zo kent de Franse wijnbouw vele soorten Franse wijn die ieder een uniek karakter kennen met de hoogst mogelijke kwaliteitseisen.