Wijn cadeau

Laat alles zien

Wijn cadeau

Wijn in grote wijnkisten

Als je besluit om één of meerdere magnum wijnen cadeau te geven voor bijvoorbeeld kerstmis, als verjaardagscadeau of zakelijk als relatiegeschenk, zorg dan dat deze in een mooie kist zijn verpakt.

Een wijnkist geeft je wijn cadeau die extra uitstraling. Magnum wijnen kunnen worden geleverd in een bijpassende originele houten wijnkist. Het aanbod wijnkisten is tegenwoordig enorm groot en de prijzen verschillen enorm. Dit heeft onder andere te maken met de uitvoering van de kist. Ze zijn te koop van zeer eenvoudig tot zeer luxe.

Wijn cadeau in een houten wijnkist

De klassieke houten wijnkisten zijn in verschillende uitvoeringen te bestellen. De meeste kisten zijn voorzien van een geïntegreerde bodem en hebben een houten nietdeksel.

Een luxer alternatief voor een nietdeksel is een kist met schuifdeksel, ook wel de schuifkist genoemd. Dit is een kist waarvan het deksel in de uitsparingen van de zijwanden wordt geschoven. Het grote voordeel van de schuifkist is dat deze gemakkelijk te openen en ook weer eenvoudig gesloten kan worden, in tegenstelling tot het deksel van de nietkist.

Houten kisten worden meestal gemaakt van vurenhoud en zijn van goede kwaliteit. Natuurlijk zijn ook duurdere exclusievere houtsoorten verkrijgbaar.

Als je van plan bent om losse wijnkisten te kopen, let dan de maten van de flessen die je er in wilt doen. Er zijn speciale Magnum wijnkisten te koop. Je wilt graag je wijnflessen, champagneflessen, sektflessen of proseccoflessen goed passend in ieder wijnkistje kunnen stoppen.

Je voorkeur gaat uit naar wijnkisten met een blokverbinding en geïntegreerde bodem omdat bij dit type kisten geen nietjes en spijkers aan de onderkant van de bodem kunnen uitsteken. Dit voorkomt krassen op de toonbank, bureau of tafel.

Wijnkist bedrukken

Tekst of een logo worden meestal geplaatst op het deksel. Let er wel op dat het deksel geschikt is voor bedrukking Een bedrijfslogo of tekst op de wijnkist staat professioneel en is uitermate geschikt voor relatiegeschenken.

Het is ook mogelijk de wijnkisten te voorzien van een kleurendeksel, zodat er foto’s en bedrijfslogo’s op de kist kunnen worden gedrukt. Denk hierbij aan het drukken van bijvoorbeeld een kerst- of nieuwjaarsgroet met foto van je werknemers op de wijnkist.

Doe het zelf wijn cadeau

Voor de creatievelingen onder ons die het leuk vinden om een kist op te leuken en persoonlijk te maken volgt nog een leuk idee. Schilder de kist en plak behang in de onderkant van de kist. Op die manier maak je de wijnkist heel erg persoonlijk.